Svet cukrárov a cukroviniek

Navigácia: SVET-CUKRAROV-A-CUKROVINIEK >

Scaldis Dark - tmavá čokohmota - Zeelandia

Značka: Zeelandia

Kategória: Suroviny | Poťahovacie a modelovacie hmoty (fondant) | Hmoty s kakaovým maslom

Popis:

Plastická tuková poleva na poťahovanie tort - imitácia tmavej čokolády. Balené 2x5 kg.

Scaldis Dark - Plastická tuková poleva na poťahovanie tort - imitácia tmavej čokolády. Balené 2x5 kg.

Tuková poleva tmavej čokoládovej farby je určená na zdobenie tort a ďalších zákuskov, je vytvorená na báze rastlinného tuku. Hmota má kakaovú chuť a vôňu. Je plastická, a tak z nej možno vytvárať aj ozdoby na povrch torty. Po zhotovení požadovanej dekorácie alebo po preliatí povrchu zákuskov si zanecháva lesklý tvar. Hmotu je potrebné rozohriať pri 35 -40 ⁰C. Na pripravený silikónový plát nalejte čoko hmotu a rovnomerne rozotrite cukrárskou špachtľou. Nechajte trocha stuhnúť a vykrojte požadovaný kraj. Môžete tiež zoškrabovať tenké dlhé pláty, z ktorých vytvoríte naškrabané hobliny, ktorými môžete posypať tortu. Tmavú hmotu môžete oživiť bronzovým sprejom, ktorý dodá tortám luxusný vzhľad.

Ďalej tiež môžete kombinovať s bielou čoko hmotou. Na plát rozotrite tmavú hmotu, ktorú zoškrabete vrúbkovanou stierkou. Necháte zaschnúť. Potom prelejte bielu čokohmotou a po zaschnutí vykrojte požadované tvary. Na zhutnenie hmoty pre tvarovanie tenkých tvarov môžete použiť prášok Tylo.

Hmota imitujúca čokoládu určenú na dekoráciu cukrárskych výrobkov. Základom je rastlinný tuk podobný kakaovému maslu, má príjemnú čokoládovú chuť i vôňu. Rýchlo sa rozpúšťa, zostáva dlho lesklý a je stabilný aj pri vyšších teplotách. Je veľmi plastický, preto je vhodný na kreatívne zdobenie moderných cukrárskych výrobkov a namáčanie ovocia. Krásny lesklý povrch.

Postup: Hmotu roztopte v cca 35 - 40 stupňoch (hmota je v vrecúšku, možno dať do mikrovlnky alebo do vody). Roztopenú hmotu vylejete na hrubší sáčok alebo //www.svetcukrarov.sk/podlozky-na-valkanie/">silikónovú dosku, roztiahnite na tenko a nechajte stuhnúť. Skôr než úplne stuhne, vykrojte požadovaný tvar. Pekne drží, hmota je rovná a lesklá. Dobre drží tvar.


Parametre:

Energetická hodnota:2394 kJ
Tuky:41.8 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny:38.5 g
Sacharidy:47.7 g
- z toho cukry:45.3 g
Bielkoviny:3.8 g
Vlákniny:5.2 g
Soľ:0.1 g
Netto hmotnosť:10000 g
Alergény (vr. možnej krížovej kontaminácie):Sójové zrná, Mlieko
Distribuce:SK

Cena:
62.47 EUR s DPH
Naspäť

f share


...

Ponuka gastro služieb na portáloch:



Copyright.sk © by Web. All rights reserved. | Zásady ochrany osobných údajov | Súbory cookies.
V prípade Vašich otázok nás prosím kontaktujte tu.

Vážime si Vaše súkromie

Svoj súhlas s ukladaním súborov cookies z nášho webového sídla marcipan.sk ako aj od tretích strán vo Vašom zariadení súvisiace s anonymizovaným spracovaním údajov za účelom zlepšenia navigácie a používania  našich stránok, efektívnejšieho použitia marketingových a remarketingových nástrojov a poskytnutím obsahu nás a tretích strán vyjadríte kliknutím na tlačidlo “Prijať všetky súbory cookies”.

Pokiaľ si želáte viac informácií alebo si želáte zmeniť nastavenie používania cookies, kliknite na tlačidlo “Spravovať nastavenia cookies”.


Prijať všetky súbory cookies