Včelie produkty

Navigácia: RODINNA-VCELIA-FARMA >

Apiprodukt Oxal-glycerínové prúžky 730 g - kyselina šťavelová s glycerínom 2,5 x 40 cm - 40 ks

Značka: Apiprodukt

Kategória: Chovatelské potřeby | Včelařství | Léčení a dezinfekce včel

Popis:

Oxal-glycerínové prúžky 730 g - kyselina šťavelová s glycerínom 4 x 40 cm - 40 ks Každý pásik obsahuje 4 g kyseliny šťavelovej, celková koncentrácia teda predstavuje 30%.

Odporúčaný spôsob použitia:

proti klieštikovitosti (Varroa destruktor) včiel medonosných

Aplikácia prúžkov na jar a na jeseň pri teplote min. 5-10 °C v plodisku, najvyššia intenzita účinku je prvých 15 až 20 dní, po jednej aplikácii v podiele 95 % a podľa výsledkov výskumu môže dosiahnuť účinnosť až 99,9%. Je to spôsob, ako kontrolovať a obmedziť rozvoj parazitov Varroa d., inovácia spočíva v tom, že včely nekonzumujú účinnú látku (kyselinu šťaveľovú) takže pri dodržaní správnej aplikácie a dávkovaní nie je riziko intoxikácie/otravy včiel alebo iných vedľajších účinkov.

Účinok je biologický a je možné ho použiť kedykoľvek, dokonca aj počas obdobia zberu medu, bez zanechania zvyškov vo včelích produktoch z úľa.

Ak chcete vykonať klasické ošetrenie, použite produkt len raz.

Počas obdobia intenzívnej znášky: na plodisko 8 - 10 rámikov 2 prúžky

Intenzívne ošetrenie v období s menšou znáškou: nástavok 8-10 rámikov 3-4 prúžky

Pre účinné ošetrenie odporúčame: prúžky naneste na rámiky 2,4,6 a 8 v plodisku, podľa sily včelstva.

Počas manipulácie a aplikácie s Oxal-glycerínovými prúžkami používať ochranné prostriedky gumenné rukavice, masku s filtrom, nejesť, nepiť a nefajčiť. V prípade kontaktu s očami ihneď dôkladne vypláchnuť oko vodou a vyhľadať lekársku pomoc.

Čo je kyselina šťaveľová?

Kyselina šťaveľová patrí medzi silné organické kyseliny s chemickým vzorcom C2H2O4. Je to biela pevná látka, pomerne silná kyselina uhličitá. V prírode ho nájdeme v koncentráciách v šťaveľu (bežne známeho ako žihľava) a v mnohých ďalších rastlinách, ako je čierne korenie, petržlen, mak, amarant, špenát, mangold, cvikla, kakao.

Ako pôsobí oxalát proti varroa?

Vyžaduje si priamy kontakt roztočov s kyselinou šťaveľovou. Predpokladá sa, že kyselina šťaveľová pôsobí priamym kontaktom alebo ukladaním oxalátovej hemolymfy tým, že ničí ústne časti varroa, čo vedie k tomu, že sa nemôže kŕmiť a umiera od hladu. Akaricídny účinok môže byť spôsobený najmä nízkym pH príslušného prípravku.

Ako prúžky kyseliny šťaveľovej a glycerínu účinkujú proti Varroa?

Prúžky kyseliny šťaveľovej sú v podstate narezané prúžky celulózy namočené v úplnom homogenizovanom roztoku glycerínu a kyseliny šťaveľovej v správnom pomere.

Účinná látka kyselina šťaveľová vďaka nízkemu pH pôsobí proti Varroa akaricídne, pridanie glycerínu však výrazne predlžuje pôsobenie kyseliny šťaveľovej, pretože ako viskózna neprchavá látka viaže kyselinu a tým sa pomaly uvoľňuje z celulózových pásikov, čo môže podľa sezóny trvať približne 25-40 dní.

„Spolupráca“ glycerínu s kyselinou šťaveľovou v kombinácii s príslušným absorpčným materiálom (celulóza) poskytuje vysokú a dlhotrvajúcu účinnosť 100% ekologickým spôsobom, čo z neho robí vynikajúcu liečbu výrazne inhibujúcu varroa aj pri prítomnosti plodu vo včelstve s mierou účinnosti < 95 %.

Teplota

Pásiky s kyselinou šťavelovou sú vhodné pre široký rozsah teplôt od 15 -35 stupňov Celzia. Keďže kyselina šťaveľová pôsobí kontaktne, pod 15 stupňov máme nízky pohyb včiel po rámikoch a teda menší kontakt včiel s pásikmi.

Pri teplotách nad 35 stupňov dochádza k rýchlejšiemu uvoľňovaniu kyseliny šťaveľovej z pásikov s možnými negatívnymi dôsledkami na zdravie včelstva. Stručne povedané, vyhýbame sa používaniu pri nízkych teplotách a v období intenzívnych horúčav.


Parametre:

Hmotnosť: 730 g
Krajina pôvodu: Grécko

Cena:
16.50 EUR s DPH
Naspäť

f share


...

Ponuka gastro služieb na portáloch:



Copyright.sk © by Web. All rights reserved. | Zásady ochrany osobných údajov | Súbory cookies.
V prípade Vašich otázok nás prosím kontaktujte tu.

Vážime si Vaše súkromie

Svoj súhlas s ukladaním súborov cookies z nášho webového sídla marcipan.sk ako aj od tretích strán vo Vašom zariadení súvisiace s anonymizovaným spracovaním údajov za účelom zlepšenia navigácie a používania  našich stránok, efektívnejšieho použitia marketingových a remarketingových nástrojov a poskytnutím obsahu nás a tretích strán vyjadríte kliknutím na tlačidlo “Prijať všetky súbory cookies”.

Pokiaľ si želáte viac informácií alebo si želáte zmeniť nastavenie používania cookies, kliknite na tlačidlo “Spravovať nastavenia cookies”.


Prijať všetky súbory cookies